İçeriğe geç

Sipihrün Ne Demek

Hub ne demek divan edebiyatı?

3. Sözcüğün genel anlamı “en sevilen, sevgili”dir.

Kebuter ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Kebuter isminin anlamı: Güvercin.

Şüden ne demek Osmanlıca?

“olmak, gitmek” kelimesinden gelen “şud”, “gitmemek, gitmek” anlamına gelir ve “gelmek, gitmek” anlamına gelen Âmed (ü) şüd’ün telaffuzunda kullanılır: Âmed ü sesiyle değneğe vururken eli daima gözünün önünde olurdu (Ahmet Râsim).

Pünhan Osmanlıca ne demek?

Osmanlı kökenli olan Pinhan, herhangi bir durum veya etkenin gizli veya saklı olduğunu ifade eden bir olgudur. Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre pinhan, saklı, saklı veya saklı olarak da anılır.

Hub ne anlama gelir?

Bir hub, farklı bileşenlerin veya noktaların bir araya gelip etkileşime girdiği merkezi bir noktadır. Genel olarak, bir hub, verilerin, bilgilerin, enerjinin veya diğer kaynakların toplandığı, paylaşıldığı veya dağıtıldığı bir yerdir.

Hub ne demek dini?

Sözlüklerde muhabbet kelimesinin hubb kökünden geldiği, hub kelimesinin de kısaca “buğdayın karşıtı” olarak tanımlandığı belirtilmektedir (Lisânü’l-ʿArapça, m. “ḥbb”; Tâcü’l-ʿarûs, m. “ḥbb”).

Kübeş ne demek?

Çeltikaltı ismi Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiştir. Köy Türkçe ismiyle pek bilinmez. Kürtçede “Kübeşi” olarak adlandırılır.

Cüybar ne demek?

cūy “dere, akarsu” anlamına gelir, burada -bār çoğul hali cūy-bār’ı ifade eder) nehir, dere, çay: Dilde kanlı bir cûybâr vardır (Leskowitz’den Gālib).

Bihaber kalmak ne demek?

“Cahil” kelimesi bir kişi veya grubun bir olay, durum veya bilgiden habersiz olduğunu ifade etmek için kullanılır. Örneğin: “Son gelişmelerden habersiz olanlar yanlış bilgi yaymaya devam ediyor.” “Toplantıya katılmayanlar değişikliklerden habersizdi.”30 Ağustos 2024

Şekker ne demek Osmanlıca?

(ﺷﻜﺮﻳﻦ) sıf. (Farsça şekker ve -in eki şekkerіn) Şeker gibi tatlı, şekerli.

Zişuur Osmanlıca ne demek?

[1] akıllı ve bilinçli.

Şümullü ne demek Osmanlıca?

Arapça şumul شُمول kelimesinden gelen bir alıntıdır ve “kucaklamak, kapsamak, kapsam” anlamına gelir.

Pinhan ne anlama gelir?

[1] (‘) Gizli, saklı, saklı.

Peyk ne demek Farsça?

peyk – İngilizce Sözlük. Farsça paik پَیْک “haberci, haberci, kurye, haberci” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, “yaya” anlamına gelen Orta Farsça paik veya padik kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Orta Farsça pāi veya pād “ayak” kelimesinden türemiştir.

Peyveste ne demek Osmanlıca?

İsim [1] Başardı, başardı. [2] Her zaman, her zaman.

Hub nedir ve nerelerde kullanılır?

Hub, yıldız yapılı ağlarda merkezi bağlantı sağlayan elektronik bir cihazdır. Sahip oldukları port sayısına göre adlandırılırlar ve makineler bu portlara bağlanır. Hub aslında tüm portları birbirine bağlayan kablolardan oluşan ve kablolar üzerinden iletilen verileri anlama yeteneğine sahip olmayan bir cihazdır.

Hub alanı nedir?

Bir hava merkezi veya hub havalimanı, havayollarının merkezlerinin dışında kullandıkları bir havalimanıdır. Türkçeye transfer veya transfer merkezi olarak çevrilebilir. Hub ayrıca bir havalimanının diğer havalimanlarına ne kadar iyi bağlandığını ifade etmek için bir terim olarak da kullanılır.

Bent nedir divan edebiyatı?

Eğri çizgiler üç veya daha fazla satırdan oluşan çizgilerdir. Bu kelimenin kökeni Farsça olup Divan edebiyatının şiir geleneğinde ortaya atılmıştır. Şiirler düzenli olarak tekrarlanan ritimlerle yapılandırılabilir ve bu yapı şiir içinde bölümlere veya kümelere ayrılabilir.

Edebiyatta sevgiliye ne denir?

Sevgili, değerli, üstün ve idealize edilmiş bir imgedir. (Karaköse 2010, 177-185) Sevgili, birçok farklı ad veya sıfatla anılır; çoğunlukla can, canân, Sevgili, Aşık, Sultan, Dost, Sevgili, Afitâb, Mihr-ru, güneş yüzlü, sevgili, Meh-rû, melek, Nigâr…

Tavsiyeli Bağlantılar: Kupol Ocağı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir