İçeriğe geç

Çisil Ne Demek Tdk

Çişil ne demek?

Çisil ismi kız ismidir. Anlamı ince yağmurdur.

Çirk ne demek TDK?

Öncelikle “çirkin” kelimesinin başlığı altında günlük dilde kullanılan alt başlık, iğrenç ve bulaşıcı olarak tanımlanıyor.

Sil ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre silme, duvara veya tavana uygulanan kabartma kenarı, sıvayı, tamamen, bütünüyle veya kenara kadar silme işlemi anlamına geliyor.

Çisem ne demek TDK?

Çisem yağmur damlası. Çisem isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 23 kişiden biri.

Çişel ne demek?

Çisel isminin anlamı; Güzellik anlamına gelmektedir.

İdil isminin anlamı nedir?

Buna göre, kelimenin genel anlamı, kırsal yaşamı ve aşk temalarını işleyen kısa bir aşk şiiridir. Yunanca anlamına bakarsak, küçük masa anlamına gelir. Ayrıca Türklerin Volga için kullandıkları diğer isim İdil’dir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Skeç ne demek TDK?

Bir skeç, az sayıda karakter ve basit, mizahi içerik içeren, genellikle bir şakayla biten kısa bir oyundur. Tiyatro tarihinde, birçok farklı tiyatro stilinde ve oyunda stil oluşturan bir yöntem olmuştur.

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökülen karışıma ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Sınuk ne demek TDK?

[1] Bir şeyin yan tarafı veya yüzü kolayca kırılır.

L sil ne demek?

LSIL – LSIL, “düşük dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon” anlamına gelir. Bu sonuç, serviks hücrelerinin Pap testinde hafif anormal değişiklikler gösterdiği anlamına gelir. LSIL, genellikle kendiliğinden geçen bir HPV enfeksiyonundan kaynaklanır.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Çınar ismi hayırlı mı?

Çınar ismi İslam’da caizdir çünkü olumsuz bir anlamı yoktur ve İslami değerlerle çelişmez. İslam, güzel bir anlamı olan ve kişiliğe olumlu etkisi olan isimleri teşvik eder.

Ecrin ne demek?

Ecrin ismi Türk kökenli bir isimdir. Kökeni tam olarak anlaşılmasa da “ecrin” kelimesi “elmas, kıymetli taş” anlamına gelir. Bu nedenle Ecrin ismi kıymetli, zarif ve parlak anlamını yansıtır.

Çırağın anlamı ne?

Çıraklar, mesleğin gerektirdiği bütün bilgi, beceri ve iş yapma becerilerini gösterebilecek yetenekte bir usta tarafından meslekte yetiştirilen, iş disiplinini kazanmak amacıyla iş başında uygulamalı eğitim gören kişilerdir.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Çırak nedir TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre çırak, bir zanaatı öğrenmek için bir ustanın yanında çalışan kişi olarak tanımlanabilir.

Çıralık ne demek TDK?

KÜLTÜR ATLASI gb) Talip’in kendi rızasıyla verdiği maddi mevlaya çıraklık denir. Buna “çıraklık hakkı” denirken, sıklıkla “Hak lokması” veya “Hakkullah” olarak da adlandırılır. Çıralık, Çeralık olarak da ifade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir