İçeriğe geç

Aday Memurluk Süreci Nasıl Işliyor

Aday memurluk süreci nasıl işler?

Subay adayı süreci üç aşamadan oluşur: temel eğitim, hazırlık eğitimi ve staj. Aday subaylar bu eğitim kurslarının hepsinde başarılı olmalıdır. Subay adayı olarak atanan kişiler, atanma tarihinden itibaren subay adayı olarak çalışır ve asaletleri tanınana kadar rütbelerinde ilerleme olmaz.

Aday memurluk süresi en az kaç yıldır?

Şöyle ki; Madde 3/c: “Adaylık süresi: Devlet kamu hizmet ve görevlerine ilk defa atananların atanma tarihinden itibaren en az bir yıl, en çok iki yıllık süreyi ifade eder.” Nitekim, Devlet memuru adaylarına ilişkin usul 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında açıklanmıştır.

Aday memurluk sınavı nasıl oluyor?

Memur adaylarının yetiştirilmesine yönelik temel ve hazırlık sınavları çevrimiçi olarak yapılmayacak; il sağlık müdürlüklerince yüz yüze sınav yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Aday memur maaş alır mı?

Memur adaylarının maaşı: Yani memur adayları kadrolu memurlarla aynı maaşı alırlar. Herhangi bir göreve aday olarak başlayanlar katıldıkları derecenin hak ettikleri emekli maaşını hizmet emekliliği olarak alırlar.

Aday memurların ilk aylıkları ne zaman ödenir?

İşe başladığı günden itibaren ayın 14’üne (dahil) kadar çalışır ve ücretini alır. Ücreti, işe başladığı tarihi izleyen ayın başında (15’inde) peşin ödenir. (657 Sayılı DMK Madde 164) (Ücretsiz izinden döndükten sonra işe başlayan personele de aynı usul uygulanır.)

Aday memurluk sınavı ne zaman 2024?

4. Giriş sınavının yazılı aşaması 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Yazılı aşamada başarılı olan adaylar için muhakeme/analitik yetenek testi ve sözlü sınav da yapılacaktır. İlgili sınavın ve sözlü sınavın yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Aday memur 657’ye tabi midir?

Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapan ve muvazzaf askerlik hizmetine ek olarak 657 sayılı Kanun hükümlerine göre bir yıl hizmeti bulunan memur adayına yıllık izin verilebilir.

Aday memur sınavda başarısız olursa ne olur?

Devlet memurluğu için başarısız adayların dosyaları Komisyon tarafından tekrar okunur ve değerlendirilir. Yarım ve yarım puanlar en yakın tam puana yuvarlanır. Uzun cevaplı, yazılı ve uygulamalı testler için kesin puan, testleri yürütmekten sorumlu Komisyon üyelerinin elde ettiği sonuçların aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

Aday memurun asaleti ne zaman onaylanır?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54 üncü maddesinin ikinci fıkrasında: “Aday olarak atanan kamu görevlisinin adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan fazla olamaz.” hükmü yer almaktadır. Hüküm uyarınca asalet belgesi, göreve başladığı tarihten itibaren bir ila iki yıl içinde verilir.

Aday memurun tayin hakkı var mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü maddesinin ikinci fıkrasında, memur adayının başka kurumlara nakledilemeyeceği hükme bağlanmıştır.

Aday memurluk sınavında kaç soru var?

Sınav 100 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmakta olup, geçme notu en az 60’tır.

Düz memur nasıl olunur?

Kadrolu memur olabilmek için KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) değerlendirmesi gerekmektedir. Genellikle KPSS P3 puan türü üzerinden işe alım yapılmaktadır. Adayların KPSS’den belirli bir puan almış olması gerekmektedir.

Aday memur aylığa ne zaman hak kazanır?

Boş kadro veya kadroya atama yapılması halinde maaş hakkı Boş kadro veya kadroya atanan herkes, göreve başladığı tarihten itibaren emeklilik aylığına hak kazanır.

Aday memur eğitimi kaç saat?

4. Memur adayları için eğitim süresi ne kadardır? Temel eğitimin süresi on günden az, iki aydan fazla olamaz. Hazırlık eğitimi bir aydan az, üç aydan fazla olamaz.

Aday memura intibak yapılır mı?

✓ Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yer alan intibak hükümlerinin memur adaylarına uygulanmaması sonucunda durumda bir iyileşme görülmemektedir.

Aday memurun görevine nasıl son verilir?

Devlet memuru adayları, uyarı veya kınama gibi disiplin yaptırımlarına tabi olmaları halinde hizmetten çıkarılamazlar. Ancak maaş kesintisi veya rütbe terfisinin durdurulması gibi disiplin yaptırımları durumunda, devlet memuru adayının iş ilişkisi sona erdirilir.

Aday memur hazırlayıcı eğitim kaç saat?

Bu durumda, personel nakil yoluyla atanabilir. 4. Memur adayları için eğitim süresi ne kadardır? Temel eğitimin süresi on günden az, iki aydan fazla olamaz. Hazırlık eğitimi bir aydan az, üç aydan fazla olamaz.

Aday memurluk sınavı kalırsa ne olur?

Devlet memurluğu için başarısız adayların dosyaları Komisyon tarafından tekrar okunur ve değerlendirilir. Yarım ve yarım puanlar en yakın tam puana yuvarlanır. Uzun cevaplı, yazılı ve pratik sınavların kesin puanı, testleri yürütmekten sorumlu Komisyon üyelerinin elde ettiği sonuçların aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

Yerleştirme aşaması ne kadar sürer?

Seçme ve yerleştirme süreci sonunda işe alınan ve işe yeni başlayan her çalışanın (çalıştığı pozisyon için gereken tüm teknik becerilere sahip olsa bile) tesise ve çalışma sürecine alışması en az 3 ay sürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir