1 dönümden ne kadar reygras çıkar?
Normal yetiştirme koşullarında tüm formlarda dekara (1.000 m2) en az 1.500-2.
Reygras otu kaç yıl yaşar?
📌Bitki ömrü: Tek yıllık ve çok yıllık (4-6 yıl) çeşitleri vardır. 📌Dekar başına tohum miktarı: Dekara 5 kilogram çavdar otu tohumu ekmek yeterlidir. 📌Olgunlaşma süresi: İdeal sıcaklık aralığına ekildiğinde yaklaşık 35 günde ilk forma ulaşır. 📌Bitki boyu: Çavdar otu dikey olarak 80-100 cm yüksekliğe ulaşabilir.
Reygras otu su ister mi?
SULAMA: Reygrass suyu seven bir bitkidir ve kısa süreli sulamaya dayanıklıdır. Dikimden hemen sonra sulamak çok önemlidir. Özellikle sıcak havalarda toprağın üst 1-2 cm’si hızla kurur.
Reygras otu kaç balya verir?
Çavdar otu balyalarının ortalama verimi 40-45 balya civarındadır. Çavdar otu dekara 5 kg ekilir. Ekim zamanı sonbahardır.
Reygras otu kaç kez biçilir?
☑️ Bölgeye göre değişmekle birlikte, iklim şartları ve bakım şartları uygun olduğu takdirde yılda 3-6 kez hasadı yapılır. ☑️ Dik olarak yetiştirildiğinde yaklaşık 50-150 cm boya ulaşabilir.
Yonca mı reygras mı?
Reygras, hayvanların sevdiği bitkiler listesinde her zaman tahtını koruyan ve yoncayla kıyaslanamayacak bir üründür. Elbette, kendi tarlasına sahip olan ve su sorunu olmayan üreticilere yoncayı öneriyoruz, ancak kiralık tarlalarda yetiştirenlere ve su sorunu yaşayan çiftçilerimize Reygra’yı öneriyoruz.
Reygrasa hangi gübre atılır?
Gübreleme. Ekimden önce, tohum yatağına 15 kg/gün 20-20-0 (NPK), (NPK) uygulanır ve ilk çıkıştan 15 gün sonra, 15 kg/gün üre (%46) uygulanır. Ekim-Kasım aylarında don görülen bölgelerde, çıkış sonrası gübreleme önerilmez. Her kesimden sonra 15 kg/gün üre (%46) ile gübreleme yapılmalıdır.
1 dönüm reygras kaç koyuna yeter?
Bir dekarda en fazla 10 adet koyun beslenebilir (10.
5’li karışım yem bitkisi dekara ne kadar verir?
5’li karışımın ekimi sonbaharda başlar – dekara 15 kg ekilir. Dekara 5-6 ton silajdan 1-1,5 ton kuru ot elde edilir. -Protein ve enerji değeri yüksektir. -Çiftçilerimize yem maliyetinden tasarruf sağlar. -Hem kuru hem de sulu topraklarda rahatlıkla yetiştirilebilir.
En verimli ot hangisi?
Çavdar otu en verimli çim tohumlarından biridir. Çavdar otu yem bitkisi ilk olarak 1999 yılında firmamız tarafından Türkiye’ye getirilmiş ve ülke genelinde tanıtılmıştır. Dekara 5 kg ekilmektedir. Dekara 12-15 ton yeşil çim ve 3-4 ton kuru çim hasadı yapılabilmektedir.
Reygras kaç protein içerir?
Kurutulmuş Reygras otunda 12 ila 16 protein vardır. Avrupa’da neredeyse sadece silaj üretilir. Silaj erken hasat edilirse 20 protein elde edilir. Silajdaki en düşük değer 16 proteindir, ortalama değer 18’dir.
Reygras otu dekara ne kadar atılır?
Dekara 5 kg Reygras otu 1-2 cm derinliğe sıkıştırılarak ekilir. Reygras otu tamburlu çim biçme makinesi, çim silaj makinesi, Enria çim biçme makinesi veya balya makinesi kullanılarak kuru ot olarak hasat edilir.
Reygras kaç günde çıkar?
Genellikle silajlık ve yeşil ot olarak yetiştirilen İtalyan otu, normal sıcaklık aralığında ekimden ortalama 40 gün sonra ilk biçilir ve her 17-20 günde bir biçim yüksekliğine ulaşır.
1 dönümden ne kadar balya çıkar?
1 ARALIK’TAN İTİBAREN 36 BALYA!!! 1 Dönüm 1000 m2 – YouTube.
Reygras tek yıllık mı?
Yıllık bir bitki olan Reygrass, ürün rotasyonuna kolayca dahil edilebilir. Bu, toprağın dinlenmesini ve diğer bitkilerin büyümesine izin vermesini kolaylaştırarak tarım arazisinin verimliliğini artırır. Tohumların yüksek çimlenme gücü, bitkinin ekimden hemen sonra hızla büyümesini sağlar.
1 dönüm reygras kaç koyuna yeter?
Bir dekarda en fazla 10 adet koyun beslenebilir (10.
1 dönümden ne kadar un çıkar?
Dünya ortalama buğday verimi dekar başına 327 kilogramdır. Sanayileşmiş ülkelerde buğday verimi dekar başına 500 kilogramdan az değildir.
Reygras otu dekara ne kadar atılır?
Dekara 5 kg Reygras otu 1-2 cm derinliğe sıkıştırılarak ekilir. Reygras otu tamburlu çim biçme makinesi, çim silaj makinesi, Enria çim biçme makinesi veya balya makinesi kullanılarak kuru ot olarak hasat edilir.
Reygras hangi aylarda ekilir?
Yani Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde ekim zamanı Eylül-Ekim ayları, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise Ağustos sonu, Eylül başı veya Mart-Nisan aylarıdır. Yani kışları sert geçen bölgelerde kışı iyi atlatabilmesi için erken ilkbaharda veya yaz sonunda ekilir.