Kasko kusurlu taraftan para alır mı?
Kasko sigortası, aracın hasar görmesi durumunda oluşan masrafları karşılar ancak daha sonra sorumlu kişinin trafik sigortasının teminat tutarını talep eder.
Kasko parayı kime öder?
Bir kazaya karışırsanız, sürücü olarak siz hatalı olsanız bile sigortanız aracınızdaki hasarı karşılayacaktır. Ancak sigorta yalnızca sigortalı araçtaki hasarı karşılar. Diğer tarafa verilen hasar trafik sigortası tarafından karşılanır.
Kasko hangi tarafı öder?
Yani: “Sigorta karşı tarafın hasarını karşılıyor mu?” Sorunun cevabı IMM teminatında gizlidir. Normalde, araç sigortası yalnızca kendi aracınızın hasarını karşılar. Trafik sigortası karşı tarafın hasarını karşılar, ancak trafik sigortasının belirli limitleri vardır.
Kasko sigortadan para alır mı?
Araba sigortanızdan aldığınız ödeme, diğer tarafın motor sigorta şirketine bir talepte bulunarak sigortacınız tarafından tahsil edilecektir. Eğer siz hatalı değilseniz, bu önlem hasarsızlık indirimi hakkınızın kaybına yol açmayacaktır.
Kasko karşı tarafın masrafını karşılar mı?
Araç sigortası, karşı tarafın hasarının trafik sigortası limitlerini aşan kısmını “İsteğe Bağlı Mali Sorumluluk (IMM)” teminatı ile karşılayabilir. Yani sigortanın karşı tarafın hasarını karşılayıp karşılamadığı sorusunun cevabı IMM sigortasıdır. Normal şartlarda araç sigortası kendi aracının hasar maliyetlerini karşılar, karşı tarafın hasar maliyetlerini karşılamaz.
Karşı taraf 100 kusurlu kasko bozulur mu?
Karıştığınız kazada %100 kusurluysanız, sigortanız masraflarınızı karşılasa bile hasarsızlık indiriminizi talep edemezsiniz. Mevcut seviyenize bağlı olarak hasarsızlık indiriminizi kaybedebilir veya seviyeniz düşebilir.
Arabayı duvara çarptım kasko öder mi?
Aracınızın bir duvara veya engele çarpması gibi olaylar sigorta kapsamındadır, ancak bu sigorta şirketinden sigorta şirketine değişir. Tek taraflı bir kaza durumunda, sürücü trafik polisini aramalı ve protokole uygun bir rapor düzenlenmesini sağlamalıdır. Raporda, olayın niteliği ve sürücünün alkol durumu gibi ayrıntılar yer almalıdır.
Kasko parayı kaç günde öder?
Sigorta talebi beyan edildikten sonra hasar bilirkişi raporu ile belirlenir. Belgeler tamamlandıktan ve hasar belirlendikten sonra sigorta talebi 10 iş günü içerisinde ödenir. Sigorta talebi tazminatı, şirket tarafından talep bildiriminin ilk gününden itibaren 45 gün içerisinde sigorta şirketine ödenmelidir.
Kasko karşı tarafın değer kaybını öder mi?
Sigorta poliçesi amortisman korumasını içeriyorsa, kusurlu tarafın aracının değer kaybı sigorta şirketi tarafından karşılanabilir. Ancak, amortisman koruması sigorta poliçesine dahil değilse, değer kaybı sigorta poliçesi tarafından karşılanmayacaktır.
Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz?
Hangi durumlarda araç sigortası ödeme yapmaz? Araç sigortası, alkol veya uyuşturucudan kaynaklanan kazalarda, ehliyetsiz sürücülerin araç kullanmasında, yasa dışı faaliyetlerde bulunmada, doğal afetlere karşı ek koruma eksikliğinde ve aracın düzenli olarak bakımlarının yapılmamasında ödeme yapmaz.
Araç pert olursa kasko ne kadar öder?
Araç rapora göre “tahrip” olarak sınıflandırılırsa, sigorta şirketi poliçede belirtilen teminat tutarını ödeyecektir. Bu tutar aracın piyasa değerine karşılık gelir, ancak sigorta poliçesinde belirtilen tutardan yüksek olamaz.
Kasko çekici ücretini karşılar mı?
Araba sigortasında, çekme hizmetleri genellikle belirli bir kilometre sınırına kadar ücretsiz olarak sunulur, ancak bu kilometre sınırı sigorta şirketine ve sigorta türüne bağlı olarak değişebilir. Bazı sigorta şirketleri kilometre sınırına ek olarak veya bunun yerine bir tarife sınırı belirler.
Kazada 100 kusurlu olunca ne olur?
Her iki taraf da eşit kusurlu olduğundan, hasar her iki tarafın sigortası tarafından karşılanır ve bunun yarısı sigortalı tutarların sınırları dahilindedir. %100 kusur: Taraflardan biri %100 kusurlu ise, bu, kazanın tüm sorumluluğunun kendisine ait olduğu anlamına gelir ve bu durumda diğer tarafın sigortası hasarı karşılamaz.
Kasko neleri karşılamaz?
Aşağıdaki durumlar genişletilmiş sigorta tarafından karşılanmaz. Sigorta poliçesi tarafından karşılanmayan durumlarda sigorta hasarı karşılamaz. Uyuşturucu kullanımı, ehliyetsiz araç kullanma, alkol limitini aşma ve aracın bakımsızlığı gibi durumlar poliçe tarafından karşılansa da sigorta şirketi hasarı karşılamaz.
Anahtar kaybı kaskoyu bozar mı?
Anahtarların kaybolması veya çalınması durumunda, sigorta anahtar kaybı teminatını kapsıyorsa ve hasar özel şartlar kapsamı dışında değilse, yeni bir anahtar çıkarılması veya kilit sisteminin değiştirilmesi suretiyle hasar karşılanır.
Kusurlu taraf sigortadan para alabilir mi?
Sigortalının kazaya sebep olan kişi olması halinde, kazaya sebep olan kişinin verdiği zarar karşılanır.
Kasko karşı tarafa rücu eder mi?
Sigorta poliçelerinde hasar meydana gelmesi durumunda şirketler, tazminatı üstlendikleri ölçüde sigortalıya tazminat ödemekle yasal olarak yükümlüdürler. Bu, sigortacıya üçüncü tarafa karşı rücu hakkı verir. Hata tespiti, Karayolları Trafik Kanunu’nun 2918. maddesi uyarınca değerlendirilir.
Kasko karşı tarafın değer kaybını öder mi?
Sigorta poliçesi amortisman korumasını içeriyorsa, kusurlu tarafın aracının değer kaybı sigorta şirketi tarafından karşılanabilir. Ancak, amortisman koruması sigorta poliçesine dahil değilse, değer kaybı sigorta poliçesi tarafından karşılanmayacaktır.
Kusurlu taraf değer kaybı alabilir mi?
Kazaya neden olan araç sahipleri: Ancak kazaya neden olan araç sahiplerinin araçlarında oluşan değer kaybı trafik sigortası kapsamında değildir. Bu nedenle bu kişiler trafik sigortası aracılığıyla değer kaybı talebinde bulunamazlar.